"
Τα ταλιολίνι (tagliolini) είναι λεπτά επίπεδα και μακριά ζυμαρικά. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πλακέ λεπτό ζυμαρικό, όπως λιγκουίνι ή...

Τα ταλιολίνι (tagliolini) είναι λεπτά επίπεδα και μακριά ζυμαρικά. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πλακέ λεπτό ζυμαρικό, όπως λιγκουίνι ή φετουτσίνι. Δοκιμάστε το συνδυάζοντας μοσχάρι με χοιρινό ή χοιρινό με κοτόπουλο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα ταλιολίνι με μοσχάρι και μανιτάρια

  • 600 γρ. μοσχάρι (κόντρα ή φιλέτο ή κιλότο ή στρογγυλό) ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 5-6 μανιτάρια σε φέτες
  • 2 νεροπότηρα τριμμένη ντομάτα
  • 1 κλων. (ή λίγο ξερό) θυμάρι
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. ταλιολίνι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ταλιολίνι με μοσχάρι

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχάρι, χωρίς να το γυρίζουμε συνέχεια, για 6΄-7΄, να ψηθεί.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν για 2΄, να γυαλίσουν, και σβήνουμε με το κρασί.

    Αφήνουμε 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες, την τριμμένη ντομάτα, το θυμάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις πάρει βράση και σκεπάζουμε.

    Σιγοβράζουμε για 15΄.

    Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.

    Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ταλιολίνι και με λαβίδα, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα, να βράσουν δυνατά για 1΄.

    Σερβίρουμε τα ταλιολίνι στα πιάτα με τριμμένο κεφαλοτύρι.

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×