Ταλιολίνι με ψιλοκομμένο μοσχάρι και μανιτάρια

Υλικά

Για τα ταλιολίνι με μοσχάρι και μανιτάρια

  • 600 γρ. μοσχάρι (κόντρα ή φιλέτο ή κιλότο ή στρογγυλό) ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 5-6 μανιτάρια σε φέτες
  • 2 νεροπότηρα τριμμένη ντομάτα
  • 1 κλων. (ή λίγο ξερό) θυμάρι
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. ταλιολίνι
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο

Ταλιολίνι με μοσχάρι

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μοσχάρι, χωρίς να το γυρίζουμε συνέχεια, για 6΄-7΄, να ψηθεί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν για 2΄, να γυαλίσουν, και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες, την τριμμένη ντομάτα, το θυμάρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά μόλις πάρει βράση και σκεπάζουμε.

Σιγοβράζουμε για 15΄.

Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ταλιολίνι και με λαβίδα, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα, να βράσουν δυνατά για 1΄.

Σερβίρουμε τα ταλιολίνι στα πιάτα με τριμμένο κεφαλοτύρι.

https://www.argiro.gr/recipe/taliolini-me-psilokommeno-mosxari-kai-manitaria/