Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τη μεξικάνικη πίτα ταμάλες, βράζοντας το νερό σε κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε 2 κ.γ. αλάτι. Βροχηδόν ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει το μίγμα. Πρέπει να γίνει σαν πουρές.
- Αφού πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε να μείνει ζεστό μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και βαθύ. Ροδίζουμε τον κιμά, μετά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις σπάμε με κουτάλα και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10′, να πιει σχεδόν τα υγρά της η σάλτσα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200ºC βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε πυρίμαχο οβάλ ή τετράγωνο σκεύος.
- Κάνουμε μια στρώση, περίπου 2 φλ. από την κρέμα καλαμποκιού, αδειάζουμε όλο τον κιμά σε μια στρώση και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ καλαμποκιού.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για περίπου 35′, να κάνει ελαφριά κρούστα.
- Αφήνουμε να σταθεί για 15′ και σερβίρουμε με σαλάτα άισμπεργκ, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο.
- Αν σας αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα, εκτός από την ταμάλες, πεντανόστιμη είναι και η παρακάτω συνταγή.