Ταρτάρ σολωμού

Υλικά

Για το ταρτάρ σολωμού

  • 300 γρ. φρέσκο σολωμό φιλέτο
  • 150 γρ. καπνιστό σολωμό
  • 1 αβοκάντο
  • Το χυμό και το ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους (πολύ ψιλοκομμένα)
  • Σχοινόπρασο
  • Άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Για το ταρτάρ σολωμού

Παγώνουμε τον φρέσκο σολωμό στην κατάψυξη για να σφίξει για 30′.

Τον ψιλοκόβουμε.

Ψιλοκόβουμε και τον καπνιστό σολωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι καθώς και το ξύσμα.

Προσθέτουμε τη μαγιονέζα.

Ανακατεύουμε τα υλικά.

Παγώνουμε το ταρτάρ στο ψυγείο.

Το σερβίρουμε σε τσέρκι να φορμαριστεί.

Αν σας άρεσε το ταρτάρ ψαριού, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/tartar-solomou/