Φτιάξτε μπόλικο σολωμό μαρινάτο, συντηρείται τέλεια μέσα σε λάδι στο ψυγείο σας! Ένα γευστικό και εξαιρετικά υγιεινό ορεκτικό. Κάντε αυτή την εύκολη...

Φτιάξτε μπόλικο σολωμό μαρινάτο, συντηρείται τέλεια μέσα σε λάδι στο ψυγείο σας! Ένα γευστικό και εξαιρετικά υγιεινό ορεκτικό. Κάντε αυτή την εύκολη συνταγή οπωσδήποτε!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το μαριναρισµένο σολοµό

  • 500 γρ. φιλέτο σολωμού
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ανθό αλατιού (αφρίνα)
  • 1½ κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπέρι
  • Για τη συντήρηση
  • Ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Χυμό λεμονιού

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μαριναρισµένο σολοµό

    Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ τον άνηθο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε.

    Βάζουμε το σολωμό σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος και τον καλύπτουμε με τα υλικά.

    Ο μαριναρισμένος σολομός χρειάζεται να μείνει σκεπασμένος  με μεμβράνη και στο ψυγείο για 24 ώρες.

    Όταν περάσει ο χρόνος, σκουπίζουμε το σκεύος από τα υγρά και αναποδογυρίζουμε το σολομό.

    Ξανασκεπάζουμε για άλλες 24 ώρες και συνεχίζουμε το μαρινάρισμα.

    Στεγνώνουμε το σολομό που πλέον έχει αλλάξει χρώμα και τον αφήνουμε για 30΄ στην κατάψυξη.

    Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μπολ και τις καλύπτουμε με λάδι.

    Σερβίρουμε το σολομό σκέτο με λίγο λεμόνι ή τον βάζουμε σε πράσινες σαλάτες.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×