Ψωμί της τεμπέλας

Αυτό είναι ένα τεμπέλικο ψωμί, όπως λέει και ο τίτλος του, και δεν χρειάζεται φούσκωμα και ξεκούραση. Απλά ζυμώστε το και χωρίς καθυστέρηση ψήστε το. Θα εκπλαγείτε!

Μεσαία
0:50

1 - καρβέλι

5 λεπτά

45 λεπτά

Τεμπέλικο ψωμί

Υλικά

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ.
  2. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
  3. Διαλύουμε το αλάτι στο ξινόγαλο, και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
  4. Ανακατεύοντας, ζυμώνουμε με κουτάλι ή με το χέρι.
  5. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο γάλα για να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
  6. Η οποια θα, θα κολλάει ελαφρά.
  7. Αλευρώνουμε τον πάγκο και τη ζυμώνουμε για 1 λεπτό.
  8. Τη μαζεύουμε  σε μπάλα, την ακουμπάμε σε αλευρωμένο ταψί.
  9. Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνειά της.

ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ

  1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί καλά, να ροδίσει, κι όταν χτυπάμε από κάτω  να ακούγεται κούφιος ο ήχος, όχι βαρύς.
  2. Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πάνω σε σχάρα για να στεγνώσει καλά και να γίνει τραγανή η κόρα.
Απόρρητο