Μύδια τηγανητά, με τραγανό κουρκούτι σκέτη απόλαυση! Ο ιδανικός μεζές για παρέα και όχι μόνο

Μύδια τηγανητά, με τραγανό κουρκούτι σκέτη απόλαυση! Ο ιδανικός μεζές για παρέα και όχι μόνο

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
139

Για τα τηγανιτά μύδια

  • 300 γρ. μυδόψιχα (καθαρισμένη, έτοιμη)
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή

Για τη σκορδαλιά

  • 6 πατάτες
  • 6 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 φλ. απαλό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε την μυδόψιχα για 10 λεπτά μέσα στη μπύρα

    Στραγγίζουμε καλά τα μύδια.

    Για τα τηγανητά μύδια

    Αφήνουμε τη μυδόψιχα σε σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά της.

    Σε μπολ αδειάζουμε την μπίρα.

    Ρίχνουμε μέσα τη μυδόψιχα και την αφήνουμε 10 λεπτά.

    Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τα 2 είδη πάπρικας.

    Στραγγίζουμε τα μύδια από την μπύρα σε σουρωτήρι.

    Τα αλευρώνουμε στο αλεύρι με την πάπρικα πολύ καλά, να καλυφθούν όλες οι πλευρές για τα τηγανητά μύδια.

    Τα κοσκινίζουμε σε σουρωτήρι και λίγα λίγα τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

    Σερβίρουμε τα τηγανητά μύδια με αφράτη σκορδαλιά.

    Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κουρκούτι με μπύρα, αλεύρι και πάπρικα και να βουτάτε ένα ένα μύδι ή να περνάτε σε οδοντογλυφίδα 3-4 μύδια βουτηγμένα στο χυλό και να τα τηγανίζετε.

    Για τη σκορδαλιά

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.

    Τις βράζουμε με νερό που να τις καλύπτει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

    Με τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες.

    Προσθέτουμε το αλάτι, τα σκόρδα, και χτυπάμε να πολτοποιηθούν.

    Προσθέτουμε το ξίδι και το λεμόνι και λίγο λίγο με ροή κλωστής προσθέτουμε το ελαιόλαδο (με το μίξερ πάντα σε λειτουργία).

    Εφαρμόζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της σκορδαλιάς όσο είναι ζεστή για να μη σχηματιστεί πέτσα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται