Για τα τηγανητά μύδια
Αφήνουμε τη μυδόψιχα σε σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά της.
Σε μπολ αδειάζουμε την μπίρα.
Ρίχνουμε μέσα τη μυδόψιχα και την αφήνουμε 10 λεπτά.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τα 2 είδη πάπρικας.
Στραγγίζουμε τα μύδια από την μπύρα σε σουρωτήρι.
Τα αλευρώνουμε στο αλεύρι με την πάπρικα πολύ καλά, να καλυφθούν όλες οι πλευρές για τα τηγανητά μύδια.
Τα κοσκινίζουμε σε σουρωτήρι και λίγα λίγα τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε τα τηγανητά μύδια με αφράτη σκορδαλιά.
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κουρκούτι με μπύρα, αλεύρι και πάπρικα και να βουτάτε ένα ένα μύδι ή να περνάτε σε οδοντογλυφίδα 3-4 μύδια βουτηγμένα στο χυλό και να τα τηγανίζετε.
Για τη σκορδαλιά
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα.
Τις βράζουμε με νερό που να τις καλύπτει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Με τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες.
Προσθέτουμε το αλάτι, τα σκόρδα, και χτυπάμε να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ξίδι και το λεμόνι και λίγο λίγο με ροή κλωστής προσθέτουμε το ελαιόλαδο (με το μίξερ πάντα σε λειτουργία).
Εφαρμόζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της σκορδαλιάς όσο είναι ζεστή για να μη σχηματιστεί πέτσα.