Τηγανητά κολοκυθολούλουδα με τυρί

Υλικά

  • 12 κολοκυθολούλουδα
  • Για τη γέμιση
  • 150 γραμ. φέτα μαλακή
  • 100 γραμ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • πιπέρι
  • Για το κουρκούτι
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 350 γραμ. νερό ζεστό
  • 2 ασπράδια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τον χυλό

Για τα τηγανητά κολοκυθολούλουδα, με φέτα και ανθότυρο, πρώτα φτιάχνουμε τον χυλό.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με 1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα.

Ενώνουμε το ελαιόλαδο με το νερό και τα ρίχνουμε στο αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο να σταθεί στο ψυγείο για 20΄.

Για τη γέμιση

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.

Μόλις περάσουν τα 20΄, χτυπάμε καλά τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο κουρκούτι.

Αφαιρούμε τους στήμονες από τα κολοκυθολούλουδα και τα φυλλαράκια από το κοτσάνι.

Γεμίζουμε προσεκτικά κάθε κολοκυθολούλουδο με λίγη από τη γέμιση και στρίβουμε τις άκρες τους ώστε να τη «φυλακίσουμε» μέσα.

Βουτάμε τα κολοκυθολούλουδα στο κουρκούτι, τα τινάζουμε λίγο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.

 

https://www.argiro.gr/recipe/tiganita-kolokutholoulouda/