• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
139

Για τα τηγανιτά μύδια

  • 300 γρ. μυδόψιχα (καθαρισμένη, έτοιμη)
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή

Για το συνοδευτικο

  • 6 πατάτες
  • 6 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 2 φλ. απαλό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε την μυδόψιχα για 10 λεπτά μέσα στη μπύρα

    Στραγγίζουμε καλά τα μύδια.

    Για τα τηγανητά μύδια

    Αφήνουμε τη μυδόψιχα σε σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά της.

    Σε μπολ αδειάζουμε την μπίρα.

    Ρίχνουμε μέσα τη μυδόψιχα και την αφήνουμε 10 λεπτά.

    Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τα 2 είδη πάπρικας.

    Στραγγίζουμε τα μύδια από την μπύρα σε σουρωτήρι.

    Τα αλευρώνουμε στο αλεύρι με την πάπρικα πολύ καλά, να καλυφθούν όλες οι πλευρές για τα τηγανητά μύδια.

    Τα κοσκινίζουμε σε σουρωτήρι και λίγα λίγα τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

    Σερβίρουμε τα τηγανητά μύδια με αφράτη σκορδαλιά.

     

    Κάτι μαγειρεύεται