• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
82
  • 2 μελιτζάνες
  • νερό
  • λίγο αλεύρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2-3 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 5 ντομάτες Σαντορίνης
  • 2-3 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • χλωρό τυρί Θηρασιάς (ή φώτα σκληρή)
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ μαϊντανό
  • 2 κ.σ φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις μελιτζάνες

    Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε.

    Τις κόβουμε σε φέτες πάχους μισού εκατοστού.

    Μια μια φέτα μελιτζάνας τη βουτάμε σε μπολ με νερό.

    Τη στύβουμε ελαφρά, και τη βουτάμε στο αλεύρι να παναριστεί.

    Την τινάζουμε και την ξαναβουτάμε στο νερό.

    Κατευθείαν τη βάζουμε στο καυτό λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά να ροδίσει και μαλακώσει.

    Έτσι κάνουμε όλες τις μελιτζάνες. Αφού τηγανιστούν τις αφήνουμε σε μία πιατέλα.

    Για τη σάλτσα

    Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο.

    Ρίχνουμε μέσα  την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να μελώσει και να τραβήξει τα υγρά της.

    Σε μία πιατέλα βάζουμε τις τηγανητές μελιτζάνες, από πάνω ρίχνουμε σε στρώση τη σάλτσα , πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και τη λιαστή ντομάτα.

    Τέλος, πασπαλίζουμε με τα βότανα.

    Απολαύστε τις μελιτζάνες Θηρασιάς ζεστές.

    Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κ. Ρούλα Συρίγου και την ευχαριστούμε πολύ.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται