Υλικά
Εξοπλισμός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύω με σύρμα το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα.
 - Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζω το ανακάτεμα.
 - Ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο, τη γκαζόζα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύω.
 - Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder και τα προσθέτω σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύω με το σύρμα.
 - Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα, βάζω λίγο λάδι ελαφρύ σε μια φόρμα και την αλείφω πολύ καλά.
 - Στη συνέχεια, την αλευρώνω, επίσης καλά.
 - Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα και ψήνω σε φούρνο πολύ καλά προθερμασμένο στους 180°C βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά.
 - Για να δω αν είναι έτοιμο, μπήγω μετά τα 50 λεπτά ένα μαχαίρι κι αν βγει στεγνό, είναι έτοιμο. Αν όχι, θέλει λίγο ακόμα ψήσιμο.
 - Το βγάζω από το φούρνο και αφήνω για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα του κέικ.
 - Το αναποδογυρίζω προσεκτικά σε πιατέλα.
 - Αν θέλω, κοσκινίζω λίγη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι μαζί με ξύσμα πορτοκαλιού.
 - Ανακατεύω και ανάλογα με το πόσο πυκνό ή αραιό θέλω το γλάσο, βάζω αντίστοιχα ζάχαρη άχνη ή χυμό πορτοκαλιού.
 - Τέλος, ρίχνω λίγη βανίλια σκόνη για άρωμα, ανακατεύω καλά και περιχύνω το κρύο κέικ με το γλάσο.
 - Πασπαλίζω με λίγη καρύδα και απολαμβάνω!
 
Ευχαριστούμε τον Ηλία Κλουβιδάκη για αυτή την υπέροχη συνταγή!









