Για τα πατατάκια φούρνου
Πλένουμε πρώτα και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά καρέ και τις βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό για 5′.
Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
Βάζουμε τα πατατάκια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο.
Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC για 30′.
Στο τέλος του ψησίματος τις βάζουμε για λίγα λεπτά κάτω από δυνατό γκριλ.
Αν σας άρεσαν τα τραγανά πατατάκια, δοκιμάστε και τις πατάτες φούρνου με μπύρα!
Δείτε δύο συνταγές που ταιριάζουν άψογα με τα πατατάκια φούρνου! Ρολό κοτόπουλο κρασάτο και τη μοσχαρίσια μπριζόλα σταυλίσια μαριναρισμένη.