• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
70
  • 5-6 μέτριες πατάτες για φούρνο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • παρμεζάνα ψιλοτριμμένη (σακούλα γιατί έχει λιγότερη υγρασία)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα πατατάκια φούρνου

    Πλένουμε πρώτα και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά καρέ και τις βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό για 5′.

    Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.

    Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.

    Βάζουμε τα πατατάκια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο.

    Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 ºC για 30′.

    Στο τέλος του ψησίματος τις βάζουμε για λίγα λεπτά κάτω από δυνατό γκριλ.

    Αν σας άρεσαν τα τραγανά πατατάκια, δοκιμάστε και τις πατάτες φούρνου με μπύρα!

    Δείτε δύο συνταγές που ταιριάζουν άψογα με τα πατατάκια φούρνου! Ρολό κοτόπουλο κρασάτο και τη μοσχαρίσια μπριζόλα σταυλίσια μαριναρισμένη.

    Φτιάξτε αυτά τα φοβερά υγιεινά πατατάκια και συνοδεύστε τέλεια συνταγές όπως η παρακάτω.

    Κάτι μαγειρεύεται