Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου και το πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα των τυριών που λιώνουν.
- Αραδιάζουμε σε σειρά από πάνω, σαν βεντάλια, τις διάφανες φέτες πατάτας. Φροντίζουμε η μία να ακουμπάει λίγο πάνω στην άλλη, καλύπτοντας έτσι όλη τη βάση του σκεύους σε μονή στρώση χωρίς κενά.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ, αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους σε κιμά.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά από τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε τα υλικά να στεγνώσει η γέμιση.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
- Βγάζουμε το ταψί με τις ψημένες πατάτες στον πάγκο και πασπαλίζουμε με λίγο από το mix των τυριών, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
- Απλώνουμε από πάνω σε λεπτή στρώση τον κιμά.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με 2 κ.σ. από το μείγμα τυριών.
- Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το ακουμπάμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε το ρολό για 10 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να τρέξουν ολόγυρα.
- Το αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε με προσοχή σε χοντρές φέτες.









