Τραγανό ρολό πατάτας με γέμιση λουκάνικου και τυριών

Ρολό πατάτας στο φούρνο με γέμιση από λουκάνικα, πιπεριές και λιωμένα τυριά. Τραγανό απ’ έξω, ζουμερό και απολαυστικό στο εσωτερικό.

Εύκολη
1:00

6

20 λεπτά

40 λεπτά

ρολο πατατα - πατατεσ ρολο​

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου και το πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα των τυριών που λιώνουν.
  2. Αραδιάζουμε σε σειρά από πάνω, σαν βεντάλια, τις διάφανες φέτες πατάτας. Φροντίζουμε η μία να ακουμπάει λίγο πάνω στην άλλη, καλύπτοντας έτσι όλη τη βάση του σκεύους σε μονή στρώση χωρίς κενά.
  3. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά, να μαλακώσουν.
  4. Στο μεταξύ, αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους σε κιμά.
  5. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά από τα λουκάνικα για 4-5 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  7. Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε τα υλικά να στεγνώσει η γέμιση.
  8. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
  9. Βγάζουμε το ταψί με τις ψημένες πατάτες στον πάγκο και πασπαλίζουμε με λίγο από το mix των τυριών, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
  10. Απλώνουμε από πάνω σε λεπτή στρώση τον κιμά.
  11. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με 2 κ.σ. από το μείγμα τυριών.
  12. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το ακουμπάμε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.
  13. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε το ρολό για 10 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να τρέξουν ολόγυρα.
  14. Το αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε με προσοχή σε χοντρές φέτες.
Απόρρητο