• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
3
  • 5 πατάτες μέτριες
  • 1 γιαούρτι 200 γραμ.
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 καρότο
  • 4 κ.σ. αγγουράκια τουρσί
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.

    Τις βάζουμε σε κρύο νερό και προσθέτουμε αλάτι.

    Από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζουμε να μαλακώσουν μέχρι να τσιμπιούνται.

    Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε μπολ.

    Με ένα πιρούνι όπως είναι ζεστές τις σπάμε σε μπουκιές και περιχύνουμε με το λάδι, το ξύδι, το λεμόνι. Ανακατεύουμε να ποτίσουν

    Αφήνουμε 5’ να πέσει η θερμοκρασία.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Ανακατεύουμε ελέγχουμε το αλατοπίπερο και παγώνουμε.

    Σερβίρεται δροσερή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται