Τραχανάς σούπα με ντομάτα

Υλικά

Για τον τραχανά

  • 1 φλ. τραχανά γλυκό ή ξυνό
  • 5 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Φέτα σε τρίμματα ή στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.

Προσθέτουμε προσθέτουμε τον πελτέ, τον τραχανά και το ελαιόλαδο.

Αλατίζουμε με προσοχή και τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση.

Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς).

Σερβίρουμε τον τραχανά σε βαθιά πιάτα ή μπολ και ρίχνουμε τρίμματα φέτας ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.

Μη βράζετε τον τραχανά σε δυνατή φωτιά και φροντίστε να υπάρχει πάντα αρκετό νερό

Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό και σταθεί για 5 λεπτά στην κατσαρόλα, θα το ρουφήξει όλο.

Σερβίρετε τον κοκκινιστό τραχανά σε βαθιά πιάτα με τρίμματα φέτας ή ανακατέψτε στο πιάτο σας στραγγιστό γιαούρτι για πιο κρεμώδη υφή. Ο τραχανάς γίνεται και λευκός χωρίς ντομάτα αλλά ο κοκκινιστός έχει άλλη νοστιμιά.

Δείτε λοιπόν εδώ τις καλύτερες σούπες για τον χειμώνα που διάλεξα για εσάς.

Δοκιμάστε και την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή για μοσχαράκι με τραχανά στη γάστρα:

https://www.argiro.gr/recipe/traxanas-soupa-ntomata/