• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
36

Για τα αλμυρά μπισκότα

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλ. φέτα σε τρίμματα
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC.

    Κοσκινίζουμε το baking powder και το αλεύρι.

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.

    Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο στο μίξερ για 5′-6′ να αφρατέψει καλά.

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.

    Βάζουμε το μισό αλεύρι και με κουτάλι ανακατεύουμε.

    Όταν αρχίσει να παίρνει μορφή ζύμης, τη βάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε προσθέτοντας αλεύρι έως ότου έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.

    Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με χοντρό πλάστη σε πάχος 0,5 εκ.

    Κόβουμε τα μπισκότα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια 2 εκ.

    Τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες.

    Ψήνουμε για 20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν.

    Με τι ντιπ θα σερβίρετε τα αλμυρά μπισκότα σας;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται