Τρουφάκια με κέικ
Αν έχεις κέικ που σου έχει περισσέψει, μην το πετάς αλλά ξαναχρησιμοποίησέ το και φτιάξτε κάτι διαφορετικό. Γιατί το να ανακυκλώνουμε τα υλικά στην κουζίνα μας είναι μεγάλη υπόθεση. Και μεγαλύτερη υπόθεση είναι να δημιουργούμε με αυτά τα περισσευούμενα υλικά κορυφαίες δημιουργίες όπως είναι αυτή. Το μπαγιάτικο κέικ λοιπόν τριμμένο, παντρεύεται γλυκά με τη μερέντα αλλά και με ξηρούς καρπούς που δίνουν στα τρουφάκια από κέικ μοναδική υφή. Και αυτό θα το διαπιστώσεις αφού τα δοκιμάσεις.
Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το κέικ που περίσσεψε και το τρίβουμε σε ψίχουλα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα αλεσμένα μπισκότα γεμιστά σοκολάτας και την πραλίνα σοκολάτας, το τριμμένο καρύδι και το κονιάκ.
Ζυμώνουμε τα υλικά καλά μέχρι να γίνουν μια μαύρη εύπλαστη ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά πλάθουμε τις τρούφες και τις αραδιάζουμε σε δίσκο με λαδόκολλα.
Τις βάζουμε ξανά για 15 λεπτά στο ψυγείο ή για 5 λεπτά στην κατάψυξη.
Τα κυλάμε μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
Αφήνουμε τις τρούφες να κρυώσουν στο ψυγείο.
Τα γαρνίρουμε με γραμμές μαύρης σοκολάτας.
Η διαδικασία παρασκευής τους, είναι απλή και διασκεδαστική. Ιδανική συνταγή για να βάλετε και τα παιδιά να παίξουν μαζί σας στην κουζίνα.
Θα δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις, θα τους δώσετε την ευκαιρία να γίνουν μικροί ζαχαροπλάστες και θα φτιάξετε παρέα λαχταριστά τρουφάκια με κέικ και μερέντα.
Έχετε κέικ που περίσσεψε; Δε πρόκειται να πάει χαμένο με αυτή τη φανταστική συνταγή. Να είστε σίγουροι ότι θα εξαφανιστούν στο λεπτό. Δοκιμάστε τα!
Διαβάστε οπωσδήποτε το μυστικό επιτυχίας για τέλεια κέικ, αλλά και το μυστικό για το σωστό ψήσιμο του κέικ, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα πιο συχνά λάθη.