Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το κέικ και κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας ψίχουλα, για το γαρνίρισμα.
- Προσθέτουμε στο θρυμματισμένο κέικ την άχνη ζάχαρη, το ρούμι και το τυρί κρέμα.
- Αρχικά ανακατεύουμε με κουτάλι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο το μείγμα με τα δάχτυλα.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε 10 μπαλίτσες των 30 γραμμαρίων.
- Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μερί.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Βουτάμε σε δόσεις τα τρουφάκια στο μείγμα της λευκής σοκολάτας.
- Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια τα κυλάμε να επικαλυφθούν πλήρως και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε τα τρουφάκια red velvet με τα κόκκινα ψίχουλα που κρατήσαμε, όσο είναι ακόμη υγρή η επικάλυψη για να κολλήσουν στην επιφάνειά της.
- Όταν σταθεροποιηθεί, τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Tips
- Μπορούμε να φτιάξουμε τα τρουφάκια με ό,τι χρώμα γλάσο θέλουμε για να έχουμε ένα πολύχρωμο και χαρούμενο αποτέλεσμα.