Τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο
Τα τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο είναι μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.
Τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο. Αν μπορέσεις να σταματήσεις στο ένα, τότε έχεις αποδείξει στον εαυτό σου ότι διαθέτεις τρομερή αυτοσυγκράτηση. Αν δεν μπορείς να σταματήσεις στο πρώτο, έχεις αποδείξει ότι δεν μπορείς να αντισταθείς σε τόσο λαχταριστές και γεμάτες γεύσεις. Γιατί πραγματικά αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο είναι εθιστικά. Είναι από αυτά που η γεύση του μένει και στριφογυρνάει στο στόμα και σε τυραννάει και σε φωνάζει να πας πίσω για μια ακόμα απολαυστική μπουκιά. Θα σας πω τη λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Ξεκινάμε τα τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο,
- Λιώνοντας πρώτα τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τότε την άχνη και το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά ώστε να είναι εύκολο στο πλάσιμο.
- Μπορούμε να το αφήσουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε 24 μπαλίτσες, τις κυλάμε στο ξύσμα σοκολάτας ή σε άχνη ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς και τις βάζουμε σε καραμελόχαρτα.
Φτιάξτε μια δυο, όσες παρτίδες θέλετε. Κρατήστε μερικά για το σπίτι και τα υπόλοιπα πάρτε όμορφα κουτάκια και πλουμιστές κορδέλες και φτιάξτε τα δωράκια. Οι παραλήπτες θα σας ευγνωμονούν και…θα σας ζητούν τη συνταγή.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
“Ο ορισμός του «ουκ εν τω πολλώ το ευφ». Ένα και μόνο τρουφάκι αρκεί να πάρεις τη γλύκα που αναζητάς μετά το γεύμα. Παράλληλα όμως, αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης (σπάνιο για γλύκισμα), ενώ η κουβερτούρα και οι ξηροί καρποί μας δίνουν βιταμίνες Α,Ε, συμπλέγματος Β, προσθέτοντας στην θρεπτική αξία του γλυκού. Θα μπορούσε να είναι ιδανική επιλογή για ένα παιδί, καθώς κι ως σνακ ή μια ακόμη επιλογή για το πρωινό γεύμα. “
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.