Τρουφάκια της Αργυρώς

Υλικά

Για τα τρουφάκια

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 συσκ. γάλα ζαχαρούχο (400 γραμ.)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (225γραμ.)
  • 2-3 κ.γ. κονιάκ (ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
  • Χαρτάκια για τρουφάκια
  • Για την επικάλυψη
  • Λίγη Τρούφα σοκολάτας
  • Λίγο Τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • Λίγη Τριμμένο καρύδι
  • Λίγη Τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)
  • Λίγη Λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.

Μόλις το μίγμα γίνει ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. 

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα.

Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.

Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. 

Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε.

Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο. 

Με το ίδιο ακριβώς μείγμα, μπορούμε να φτιάξουμε και κορμό μωσαϊκό.

Αντί να πλάσουμε τρουφάκια, βάζουμε όλο το μείγμα σε μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα ρολού.

Το τυλίγουμε σφιχτά και το παγώνουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται.

Θέλετε περισσότερες συνταγές για γλυκά κεράσματα; Βρείτε τες όλες εδώ!

https://www.argiro.gr/recipe/troufakia/