Κορμός μωσαϊκό με κουβερτούρα, μπισκότα βουτύρου και αυγά είναι το τέλειο γλυκό σε κάθε περίσταση.

Κορμός μωσαϊκό με κουβερτούρα, μπισκότα βουτύρου και αυγά είναι το τέλειο γλυκό σε κάθε περίσταση.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
169

Για το κορμό μωσαϊκό με κουβερτούρα

  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη λιωμένη
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. καρύδια τριμμένα
  • 1 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα
  • 1 συσκ. μπισκότα βουτύρου
  • 1/2 φλ. γάλα για το ράντισμα των μπισκότων
  • Για το γλάσο
  • 150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με γάλα.

    Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.

    Με μίξερ χειρός θα τα ανακατέψουμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα για περίπου 5 λεπτά.

    Ρίχνουμε τα φρέσκα αυγά, το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.

    Εάν παραλείψεις τα αυγά θα γίνει λίγο πιο σφιχτός και δε θα είναι τόσο αφράτος.

    Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε το μίγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε.

    Ντύνουμε με μια μεμβράνη ή με μια λαδόκολλα μία μακρόστενη φόρμα του κέικ.

    Αδειάζουμε τον κορμό μέσα στην φόρμα και το παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

    Για το γλάσο

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και την αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.

    Προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

    Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ομογενοποίηση του γλάσο και να γίνει λείο και γυαλιστερό. Τα κομμάτια από την σοκολάτα πρέπει να λιώσουν καλά και να διαλυθούν μέσα στην κρέμα.

    Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία από το μίγμα.

    Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο αφού έχει σταθεροποιηθεί, τον ξεφορμάρουμε και τον βάζουμε σε πιατέλα.

    Περιχύνουμε τον κορμό μωσαϊκό με κουβερτούρα με το χλιαρό γλάσο.

    Το μωσαϊκό με κουβερτούρα διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

    Εναλλακτικά, μπορείς να τον τυλίξεις σε μια λαδόκολλα και να του δώσεις σχήμα ρολού. Τον βάζεις στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται