Εκτέλεση
Για το μίγμα
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά να τα πίνει το μίγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
Εναλλάξ προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι.
Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ένα μακρόστενο ταψί 35×25 εκ και αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, κάτω σχάρα, στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Θα σιροπιάσουμε το ζεστό γλυκό με το χλιαρό σιρόπι.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά 4 με 5 λεπτά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Σιροπιάζουμε ρίχνοντάς το λίγο λίγο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τυλίγουμε με μεμβράνη ολόγυρα το ταψί..
Το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες, ώστε το σιρόπι να διατρέξει όλο το γλυκό.
Απολαύστε το, καλά ποτισμένο και χωρίς να κολυμπάει στο σιρόπι.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά, κακάο, κορν φλάουρ, ζάχαρη άχνη και βανίλια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το νερό και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Γυρίζουμε το ταψί και βγάζουμε τη μεμβράνη.
Περιχύνουμε με την κρέμα και πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με τρούφα σοκολάτας.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.
Μυστικά
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξέχασες να τα βγάλεις από το ψυγείο, δείτε παρακάτω πως να μαλακώσεις το βούτυρο στο λεπτό και πώς να φέρεις γρήγορα τα αυγά σου σε θερμοκρασία δωματίου.
Το ταψί μακρόστενο 35×25 εκατοστά ή στρογγυλό 34 εκατοστά.
Προτεινόμενο ψήσιμο στις αντιστάσεις, κάτω σχάρα στους 170°C. Εναλλακτικά, ψήσιμο στον αέρα στην μεσαία σχάρα, στους 160°C. Ο φούρνος πάντα πολύ καλά προθερμασμένος.
Για τέλειο σιρόπιασμα, το γλυκό να είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό.
Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο γλυκό, αφού κρυώσει τελείως από το σιρόπιασμα.
Παγώστε στο ψυγείο για μεγαλύτερη απόλαυση