Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε λιώνoντας πρώτα τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, ώστε να μπορεί να πλάθεται εύκολα.
- Αν χρειάζεται, το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει.
- Πλάθουμε περίπου 24 μικρές μπαλίτσες και τις κυλάμε σε ξύσμα σοκολάτας, άχνη ζάχαρη ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε καραμελόχαρτα.
Tips
Φτιάξτε όσες παρτίδες θέλετε: κρατήστε μερικά για το σπίτι και τοποθετήστε τα υπόλοιπα σε όμορφα κουτάκια με γιορτινές κορδέλες για χειροποίητα, εντυπωσιακά δωράκια.









