Τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο

Τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο, πλούσια, αρωματικά και εύκολα στο πλάσιμο. Ιδανικά για γιορτινά κεράσματα ή χειροποίητα δώρα.

Εύκολη
0:20

24 τεμάχια

15 λεπτά

5 λεπτά

τρουφακια σοκολατασ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Μπεν Μαρί

Μπεν Μαρί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε λιώνoντας πρώτα τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, ώστε να μπορεί να πλάθεται εύκολα.
  5. Αν χρειάζεται, το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει.
  6. Πλάθουμε περίπου 24 μικρές μπαλίτσες και τις κυλάμε σε ξύσμα σοκολάτας, άχνη ζάχαρη ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.
  7. Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε καραμελόχαρτα.

Tips

Φτιάξτε όσες παρτίδες θέλετε: κρατήστε μερικά για το σπίτι και τοποθετήστε τα υπόλοιπα σε όμορφα κουτάκια με γιορτινές κορδέλες για χειροποίητα, εντυπωσιακά δωράκια.

Απόρρητο