Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα τρουφάκια σοκολάτας με αμύγδαλο, λιώνοντας πρώτα τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τότε την άχνη και το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ώστε να είναι εύκολο στο πλάσιμο.
Μπορούμε να το αφήσουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε 24 μπαλίτσες, τις κυλάμε στο ξύσμα σοκολάτας ή σε άχνη ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς και τις βάζουμε σε καραμελόχαρτα.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Ο ορισμός του «ουκ εν τω πολλώ το ευφ». Ένα και μόνο τρουφάκι αρκεί να πάρεις τη γλύκα που αναζητάς μετά το γεύμα. Παράλληλα όμως, αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης (σπάνιο για γλύκισμα), ενώ η κουβερτούρα και οι ξηροί καρποί μας δίνουν βιταμίνες Α,Ε, συμπλέγματος Β, προσθέτοντας στην θρεπτική αξία του γλυκού. Θα μπορούσε να είναι ιδανική επιλογή για ένα παιδί, καθώς κι ως σνακ ή μια ακόμη επιλογή για το πρωινό γεύμα. «
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.