Τσιπούρες στο φουρνο στη λαδόκολλα απο την Αργυρω. Φανταστικο φαγητο ευκολο και γρηγορο αλλα και πολυ θρεπτικο.

Τσιπούρες στο φουρνο στη λαδόκολλα απο την Αργυρω. Φανταστικο φαγητο ευκολο και γρηγορο αλλα και πολυ θρεπτικο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
355

Για τη τσιπούρα στη λαδόκολλα

  • 4 τεμάχιο/ια τσιπούρα
  • 1 φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 8 ντοματίνια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 μεγάλες λαδόκολλες

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 420 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 25% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Αφήνουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα μέχρι να σερβίρουμε για να διατηρηθούν ζεστά

Τσιπουρες στη λαδοκολλα

Απλώνουμε πρώτα τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας.

Στο κέντρο κάθε λαδόκολλας ακουμπάμε από 1 κομματι τσιπουρα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σε καθε ψαρι.

Ισομοιράζουμε τις λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την κάππαρη.

Περιχύνουμε κάθε φιλέτο τσιπούρα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κλείνουμε σε πακέτο τη λαδόκολλα.

Η ένωση κατά μήκος να είναι από πάνω.

Γυρίζουμε τη λαδόκολλα που περισσεύει στα πλαϊνά κάτω από το πακέτο.

Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψάκι.

Ψήνουμε την τσιπούρα στη λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄.

Αφήνουμε στη λαδόκολλα τα ψαρια μέχρι να σερβίρουμε για να διατηρηθούν ζεστά.

Συνοδεύστε το ψάρι με , βραστή πατάτα, άγρια χόρτα βραστά και ότι άλλο σας αρέσει.

 

Με τι σαλάτα θα ήθελες να συνοδεύσεις το φαγητό σου;

Συμβουλή του Ειδικού

Το ψάρι και ειδικά η τσιπούρα, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη σωστή ανάπτυξη του μυϊκού μας συστήματος. Ταυτόχρονα, εφοδιάζει τον οργανισμό μας και με βιταμινες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α καθως και την πολύτιμη βιταμίνη D με μεταξύ των αλλων συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Σε αυτά προσθέστε την αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα καροτενοειδών από τα λαχανικά που εξασφαλίζεται λόγω της ύπαρξης λιπαρών στη συνταγή (ελαιόλαδο, ψάρι) και αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι ένα τέτοιο φαγητό θα πρεπει να έχει περίοπτη θεση στο διαιτολόγιο μας.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται