• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό ή γάλα
  • 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τυροκριτσίνια

    Για τα κριτσίνα με τυρί, απλώνουμε πρώτα τη σφολιάτα στον πάγκο. Χτυπάμε το αυγό με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε τυρί και πάπρικα.

    Πατάμε με τα χέρια να κολλήσουν. Κόβουμε σε 24 μπαστούνια λωρίδες, τα στρίβουμε σαν βίδα – σπιράλ. Αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.

    Αν σας άρεσαν τα κριτσίνια με τυρί, θα λατρέψετε και τα παρακάτω μπαστουνάκια

    https://www.argiro.gr/recipe/turompastounia-me-fullo-kourou/

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×