Τυρόπιτα με σόδα. Μπορεί το όνομά της να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή η τυρόπιτα με τσαλακωμένα φύλλα είναι πραγματικά μια αποκάλυψη! Και ναι η σόδα...

Τυρόπιτα με σόδα. Μπορεί το όνομά της να σας φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή η τυρόπιτα με τσαλακωμένα φύλλα είναι πραγματικά μια αποκάλυψη! Και ναι η σόδα κάνει τη διαφορά καθώς πέφτει με τα υπόλοιπα υγρά υλικά στο τέλος, πάνω από τα στρωμένα φύλλα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
169

Για τη τυρόπιτα

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 τεμάχιο/ια σόδα (αναψυκτικό 330 ml)
  • 3 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για την πίτα μας.

    Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία.

    Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.

    Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.

    Το πασπαλίζουμε με τα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ.

    Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).

    Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά.

    Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα για να χωρέσουν όλα.

    Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα για την τσαλακωτή τυρόπιτα.

    Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.

    Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.

    Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 45 λεπτά.

    Βίντεο

    Ποιά άλλη αγαπάς;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται