Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε ένα μπολ και προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 - Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και απλώνουμε τα φύλλα ένα-ένα στον πάγκο εργασίας.
 - Ραντίζουμε κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
 - Πασπαλίζουμε με το μείγμα των τυριών και σουρώνουμε το φύλλο σε σχήμα πλισέ.
 - Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).
 - Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και το μείγμα των τυριών.
 - Τοποθετούμε τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα κοντά το ένα στο άλλο, ώστε να χωρέσουν όλα μέσα στο ταψί.
 - Περιχύνουμε την επιφάνεια με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει από το άλειμμα.
 - Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα, και ανακατεύουμε καλά.
 - Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με το μείγμα και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, ώστε τα φύλλα να απορροφήσουν τα υγρά.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
 









