• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
223

Για τη τυρόπιτα με καταϊφι

  • 1 συσκ. φύλλο κανταΐφι
  • 6 αυγά
  • 1 lt φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Τρίβουμε πρώτα όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).

    Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.

    Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.

    Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.

    Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση.

    Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, να αφρατέψει.

    Χαράζουμε τη τυρόπιτα με καταιφι σε κομμάτια.

    Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα για το σουφλέ τυριού.

    Περιχύνουμε την τυρόπιτα με καταιφι.

    Αφήνουμε το σκεύος για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.

    Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στον αέρα.

    Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.

    Ψήνουμε για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται