• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 2 αυγά
  • 300 γραμ. ανθότυρο τριμμένο
  • 300 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 300 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο
  • 300 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • 300 γραμ. μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λαδώνουμε ένα μακρόστενο σκεύος

    Αφήνουμε να σταθεί 1 ώρα πριν μπει στο φούρνο

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

    Tυρόπιτα με καταϊφι

    Για την τυρόπιτα με καταϊφι,

    συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Η τυρόπιτα σουφλέ από την Αργυρώ είναι ανεπανάληπτη και πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Ξεκινάμε τη συνταγή για την τυροπιτα με φύλλο καταϊφι και με ανθότυρο,

    • Τρίβουμε πρώτα όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).
    • Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
    • Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.
    • Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
    • Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
    • Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση για την τυροπιτα με φύλλο καταϊφι.
    • Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, να αφρατέψει.
    • Τη χαράζουμε σε κομμάτια.
    • Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα για το σουφλέ τυριού.
    • Περιχύνουμε την τυροπιτα με καταϊφι.
    • Αφήνουμε το σκεύος για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
    • Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο την τυροπιτα σουφλέ από την Αργυρώ.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στον αέρα.
    • Όταν τοποθετήσουμε την τυροπιτα με ανθότυρο στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
    • Ψήνουμε για 50 λεπτά την τυροπιτα σουφλέ από την Αργυρώ, ώσπου να ροδίσει καλά.

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή της Αργυρώς, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×