Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το λάδι. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε απαλά.
- Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι.
- Κρατάμε 1-2 κουταλιές αλεύρι για το τέλος, δεν το ρίχνουμε όλο με μιας. Το αλεύρι απορροφάται σταδιακά γι’ αυτό του δίνουμε χρόνο να ενσωματωθεί.
- Δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνει η ζύμη.
- Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια αφράτη, μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης περίπου 35–40 γρ. και τα πλάθουμε σε μπάλες.
- Βουτάμε κάθε μπάλα στο σουσάμι και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Μπορούμε επίσης να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε. - Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C με αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20 λεπτά — μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Τα τυροψωμάκια αποκτούν τραγανή κρούστα εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό τους παραμένουν ανάλαφρα και αφράτα. Σερβίρονται ιδανικά ζεστά και εξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά!