Τυροψωμάκια

Ανάρπαστα τυροψωμάκια με λίγα και απλά υλικά. Η ζύμη για τα τυροψωμάκια δεν χρειάζεται μίξερ. Ιδανικά για το πρωινό, το σχολείο ή ένα γρήγορο σνακ.

Εύκολη
0:25

15 μερίδες;

5 λεπτά

20 λεπτά

τυροψωμακια

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το λάδι. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε απαλά.
  3. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι.
  4. Κρατάμε 1-2 κουταλιές αλεύρι για το τέλος, δεν το ρίχνουμε όλο με μιας. Το αλεύρι απορροφάται σταδιακά γι’ αυτό του δίνουμε χρόνο να ενσωματωθεί.
  5. Δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνει η ζύμη.
  6. Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια αφράτη, μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
  7. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης περίπου 35–40 γρ. και τα πλάθουμε σε μπάλες.
  8. Βουτάμε κάθε μπάλα στο σουσάμι και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
    Μπορούμε επίσης να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C με αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20 λεπτά — μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  10. Τα τυροψωμάκια αποκτούν τραγανή κρούστα εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό τους παραμένουν ανάλαφρα και αφράτα. Σερβίρονται ιδανικά ζεστά και εξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά!
Απόρρητο