Για τηην τυροσαλάτα
Αυτή η εύκολη συνταγή για σπιτική τυροσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης γίνεται στο χέρι, χωρίς μίξερ.
Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια ή με χοντρό τρίφτη σε μικρά τρίμματα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα ή το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά και δοκιμάζουμε αν θέλουμε επιπλέον σκόρδο, μπούκοβο ή πάπρικα.
Αν βρείτε ωραία κατακόκκινη πάπρικα η τυροσαλάτα σας θα πάρει σκούρο κόκκινο χρώμα.
Μπορεί να γίνει και λευκή κλασική τυροσαλάτα χωρίς την πιπεριά Φλωρίνης. Όμως έτσι όπως σας την δίνω είναι τέλεια.
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη για πολλές ημέρες.
Μυστικά
Η τυροσαλάτα ή τυροκαυτερή μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Κλασική τυροσαλάτα με καυτερή πιπεριά και λίγο ελαιόλαδο, ή με προσθήκη πιπεριάς.
Η πιπεριά μπορεί να είναι ό,τι πιπεριά έχετε, ωμή, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη. Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ πιπεριά Φλωρίνης ψητή φρέσκια ή εμπορίου.
Η πιπεριά αν την ψήσετε εσείς, πρέπει να ψηθεί μέχρι να καεί σχεδόν η φλούδα της. Την κλείνετε σε σακούλα τροφίμων για να ιδρώσει και λίγο να πέσει η θερμοκρασία της. Μετά την ξεφλουδίζετε και την καθαρίζετε από ίνες και σπόρους. Την στεγνώνετε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας να φύγουν όλα τα υγρά της. Την αλέθετε για πιο κρεμώδη υφή και πιο έντονο κόκκινο χρώμα, ή την ψιλοκόβετε με μαχαίρι.
Αν τη βάλετε ωμή απλά την καθαρίζετε και την αλέθετε ή την ψιλοκόβετε.
Για να την κάνετε αλοιφή, χτυπήστε τα υλικά στο μπλέντερ να αποχτήσει κρεμώδη υφή.
Παραλλαγές που μπορείτε να κάνετε: Προσθέστε λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή αλεσμένη κάπαρη ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
Σερβίρετέ τη με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα ή αγγούρι, με φρέσκο ψωμί κι ένα παγωμένο ούζο.
Σερβίρεται παγωμένη και δροσερή.
Δείτε περισσότερες εύκολες συνταγές για υπέροχα ντιπ εδώ.