Τυροσαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Εύκολη συνταγή, με απλά υλικά που γίνεται χωρίς μίξερ. Η λευκή τυροσαλάτα ή η κόκκινη (με την προσθήκη πιπεριάς)...

Τυροσαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Εύκολη συνταγή, με απλά υλικά που γίνεται χωρίς μίξερ. Η λευκή τυροσαλάτα ή η κόκκινη (με την προσθήκη πιπεριάς) είναι αγαπημένος μεζές.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
231

Για την τυροσαλάτα

  • 300 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. γεμάτες τυρί κρέμα όπως ξινομυζήθρα κατίκι ή στραγγιστό γιαούρτι
  • 1-2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (αλεσμένες ή ψιλοκομμένες)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 πρέζα/ες ρίγανη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για κρεμώδη υφή χτυπήστε τα υλικά στο μπλέντερ.

    Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη για πολλές ημέρες.

    Σερβίρεται δροσερή.

     

    Για τηην τυροσαλάτα

    Αυτή η εύκολη συνταγή για σπιτική τυροσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης γίνεται στο χέρι, χωρίς μίξερ.

    Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια ή με χοντρό τρίφτη σε μικρά τρίμματα.

    Προσθέτουμε το τυρί κρέμα ή το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά και δοκιμάζουμε αν θέλουμε επιπλέον σκόρδο, μπούκοβο ή πάπρικα.

    Αν βρείτε ωραία κατακόκκινη πάπρικα η τυροσαλάτα σας θα πάρει σκούρο κόκκινο χρώμα.

    Μπορεί να γίνει και λευκή κλασική τυροσαλάτα χωρίς την πιπεριά Φλωρίνης. Όμως έτσι όπως σας την δίνω είναι τέλεια.

    Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη για πολλές ημέρες.

    Μυστικά

    Η τυροσαλάτα ή τυροκαυτερή μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Κλασική τυροσαλάτα με καυτερή πιπεριά και λίγο ελαιόλαδο, ή με προσθήκη πιπεριάς.

    Η πιπεριά μπορεί να είναι ό,τι πιπεριά έχετε, ωμή, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη. Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ πιπεριά Φλωρίνης ψητή φρέσκια ή εμπορίου.

    Η πιπεριά αν την ψήσετε εσείς, πρέπει να ψηθεί μέχρι να καεί σχεδόν η φλούδα της. Την κλείνετε σε σακούλα τροφίμων για να ιδρώσει και λίγο να πέσει η θερμοκρασία της. Μετά την ξεφλουδίζετε και την καθαρίζετε από ίνες και σπόρους. Την στεγνώνετε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας να φύγουν όλα τα υγρά της. Την αλέθετε για πιο κρεμώδη υφή και πιο έντονο κόκκινο χρώμα, ή την ψιλοκόβετε με μαχαίρι.

    Αν τη βάλετε ωμή απλά την καθαρίζετε και την αλέθετε ή την ψιλοκόβετε.

    Για να την κάνετε αλοιφή, χτυπήστε τα υλικά στο μπλέντερ να αποχτήσει κρεμώδη υφή.

    Παραλλαγές που μπορείτε να κάνετε: Προσθέστε λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ή αλεσμένη κάπαρη ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.

    Σερβίρετέ τη με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα ή αγγούρι, με φρέσκο ψωμί κι ένα παγωμένο ούζο.

    Σερβίρεται παγωμένη και δροσερή.

    Δείτε περισσότερες εύκολες συνταγές για υπέροχα ντιπ εδώ.

    Αν σας άρεσε η σπιτική τυροσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, δοκιμάστε και την παρακάτω φανταστική συνταγή:

    Βίντεο

    Ποια σαλάτα εσείς προτιμάτε;

    Κάτι μαγειρεύεται