• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
250

Για τη τυροσαλάτα

  • 300 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. γεμάτες τυρί κρέμα
  • 1-2 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (αλεσμένες ή ψιλοκομμένες)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 πρέζα/ες ρίγανη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Γίνεται στο χέρι, χωρίς μίξερ.

    Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια ή με χοντρό τρίφτη σε μικρά τρίμματα.

    Προσθέτουμε το τυρί κρέμα ή το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά και δοκιμάζουμε αν θέλουμε επιπλέον σκόρδο, μπούκοβο ή πάπρικα.

    Αν βρείτε ωραία κατακόκκινη πάπρικα  θα πάρει σκούρο κόκκινο χρώμα.

    Έτσι όπως σας την δίνω είναι τέλεια.

    Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη για πολλές ημέρες.

    Μυστικά

    Μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Με καυτερή πιπεριά και λίγο ελαιόλαδο, ή με προσθήκη πιπεριάς.

    Μπορεί να είναι ό,τι πιπεριά έχετε, ωμή, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

    Αν τη βάλετε ωμή απλά την καθαρίζετε και την αλέθετε ή την ψιλοκόβετε.

    Για να την κάνετε αλοιφή, χτυπήστε τα υλικά στο μπλέντερ να αποχτήσει κρεμώδη υφή.

    Η πιπεριά αν την ψήσετε, πρέπει να ψηθεί μέχρι να καεί σχεδόν η φλούδα της. Την κλείνετε σε σακούλα τροφίμων για να ιδρώσει και λίγο να πέσει η θερμοκρασία της.

    Μετά την ξεφλουδίζετε και την καθαρίζετε από ίνες και σπόρους. Την στεγνώνετε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας να φύγουν όλα τα υγρά της. Την αλέθετε για πιο κρεμώδη υφή και πιο έντονο κόκκινο χρώμα, ή την ψιλοκόβετε με μαχαίρι.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται