Τζατζίκι αβοκάντο
Τζατζίκι αβοκάντο, σηκώνει πολλές παραλλαγές στα λαχανικά και ταιριάζει τέλεια με κάθε φαγητό.
Σε αυτή τη συνταγή μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με υλικά που αγαπάς και να δημιουργήσεις το δικό σου. Σπιτικό τζατζίκι με αβοκάντο ή με καρότο από την Αργυρώ για να συνοδεύεις το φαγητό σου με υψηλή βιολογική αξία. Γι’ αυτό, για να μην σου αραιώσει, είναι σημαντικό να στραγγίζεις καλά τα λαχανικά.
- Αποφλοιώνουμε πρώτα τη ντομάτα και την κόβουμε στη μέση.
- Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της.
- Την ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει καλά.
- Τρίβουμε το αγγούρι με την φλούδα του με ελαφριά κλήση ούτως ώστε να αφήσουμε στο τέλος την καρδιά με τους σπόρους έξω.
- Το βάζουμε σε σουρωτήρι.

- Τρίβουμε το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη.
- Τρίβουμε μόνο το έξω μέρος του κολοκυθιού ώστε να αφαιρέσουμε όλη μαζί την καρδιά με τους σπόρους. Το βάζουμε στο σουρωτήρι.
- Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να μαραθούν για 3-4’
- Στύβουμε καλά με τα χέρια τα τριμμένα λαχανικά να βγάλουν τα υγρά τους.
- Βάζουμε τα στεγνά λαχανικά σε ένα μπολ για το τζατζίκι από την Αργυρώ.
- Τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη και το βάζουμε στο μπολ με το αγγούρι και το κολοκύθι.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο το προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά.

Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τα αβοκαντο σαν θήκη-σκεύος σερβιρίσματος.
- Προσθέτουμε στο μπολ την στεγνή ντομάτα, το πολτοποιημένο σκόρδο, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τον άνηθο.tzatziki
- Προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε κατά βούληση.
- Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.
- Δοκιμάζουμε αν θέλουμε έξτρα ξύδι ή αλάτι στο τζατζίκι σπιτικό.
- Σκεπάζουμε το μπολ και παγώνουμε το τζατζίκι αβοκάντο στο ψυγείο να δροσίσει για λίγη ώρα.
- Σερβίρουμε το δροσερό τζατζίκι αβοκάντο από την Αργυρώ μέσα στις θήκες φλούδες του αβοκάντο.
Το τζατζίκι σπιτικό σήμερα
Σήμερα, το σπιτικό τζατζίκι είναι το πιο δροσερό, οικείο και απλό ελληνικό ορεκτικό. Όλη η ελληνική δροσιά σε μια συνταγή με τρία μόνο απαραίτητα βασικά υλικά: γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, καρότο. Ανάλογα με τη διάθεση και τη φαντασία μας, είναι αμέτρητες οι παραλλαγές για τζατζίκι απ’ την Αργυρώ.