Με αβοκάντο χωρις αγγουρι και χωρις σκορδο με φαντασία. Αξίζει να δοκιμάσεις! Με ήπια γεύση και αντιοξειδωτικό.  

Με αβοκάντο χωρις αγγουρι και χωρις σκορδο με φαντασία. Αξίζει να δοκιμάσεις! Με ήπια γεύση και αντιοξειδωτικό.

 

  • προετοιμασία 5 λεπτά
402
  • 2 στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 μικρό τρυφερό κολοκύθι
  • 2 αβοκάντο ώριμα μαλακά
  • 1 μέτρια ντομάτα ώριμη και σφιχτή
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λίγο φρέσκο άνηθο και φρέσκο δυόσμο
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγο ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Τα λαχανικα.

    Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε. 

    Αποφλοιώνουμε πρώτα τη ντομάτα και την κόβουμε στη μέση.

    Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της.

    Την ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά.

    Τρίβουμε το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη.

    Τρίβουμε μόνο το έξω μέρος του  ώστε να αφαιρέσουμε όλη μαζί την καρδιά με τους σπόρους.

    Το βάζουμε στο σουρωτήρι.

    Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3-4’

    Τα στύβουμε καλά με τα χέρια να βγάλουν τα υγρά τους.

    Το τελειωμα

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη και το ριχνουμε κι αυτο.

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο το προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά.

     

    Κρατάμε τις άδειες φλούδες του για να σερβίρουμε..

    Στο σερβίρισμα θα τις χρησιμοποιήσουμε  σαν θήκη-σκεύος σερβιρίσματος.

    Ραντίζουμε με λίγο λεμόνι στη μέσα πλευρά της φλούδας του  για να μην μαυρίσει.

    Τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο γιατί οξειδώνονται γρήγορα.

    Προσθέτουμε στο μπολ την στεγνή ντομάτα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τον άνηθο.

    Προσθέτουμε το γιαούρτι.

    Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε κατά βούληση.

    Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.

    Δοκιμάζουμε αν θέλουμε έξτρα ξύδι ή αλάτι στο μίγμα.

    Σερβιρισμα

    Σκεπάζουμε το μπολ  το παγώνουμε  στο ψυγείο να δροσίσει για λίγη ώρα και το σερβίρουμε μέσα στις φλούδες του αβοκάντο

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται