Τζατζίκι με αβοκάντο χωρίς αγγούρι και χωρίς σκόρδο. Με ήπια γεύση και αντιοξειδωτικό.

Τζατζίκι με αβοκάντο χωρίς αγγούρι και χωρίς σκόρδο. Με ήπια γεύση και αντιοξειδωτικό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
402

Για το τζατζίκι με αβοκάντο

  • 2 στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 μικρό τρυφερό κολοκύθι
  • 2 αβοκάντο ώριμα μαλακά
  • 1 μέτρια ντομάτα ώριμη και σφιχτή
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λίγο φρέσκο άνηθο και φρέσκο δυόσμο
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγο ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε και τα στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά. 

    Αποφλοιώνουμε πρώτα τη ντομάτα και την κόβουμε στη μέση.

    Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της.

    Την ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά.

    Τρίβουμε το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη,  μόνο το έξω μέρος του  ώστε να αφαιρέσουμε όλη μαζί την καρδιά με τους σπόρους.

    Το βάζουμε στο σουρωτήρι.

    Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3-4’

    Τα στύβουμε καλά με τα χέρια να βγάλουν τα υγρά τους.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη και το ρίχνουμε κι αυτό.

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο το προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά.

    Κρατάμε τις άδειες φλούδες του για να σερβίρουμε. Στο σερβίρισμα θα τις χρησιμοποιήσουμε  σαν θήκη-σκεύος σερβιρίσματος.

    Ραντίζουμε με λίγο λεμόνι στη μέσα πλευρά της φλούδας του  για να μην μαυρίσει.

    Τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο γιατί οξειδώνονται γρήγορα.

    Προσθέτουμε στο μπολ την στεγνή ντομάτα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τον άνηθο και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.

    Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε κατά βούληση.

    Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.

    Δοκιμάζουμε αν θέλουμε έξτρα ξύδι ή αλάτι στο μίγμα.

    Σκεπάζουμε το μπολ και παγώνουμε το τζατζίκι με το αβοκάντο στο ψυγείο να δροσίσει για λίγη ώρα και το σερβίρουμε μέσα στις φλούδες του αβοκάντο

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται