Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Γουδί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά.
- Αποφλοιώνουμε τη ντομάτα και την κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της. Την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά.
- Τρίβουμε το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη, μόνο το εξωτερικό μέρος, ώστε να αφαιρέσουμε την καρδιά με τους σπόρους. Το βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στύβουμε καλά με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
- Τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Κρατάμε τις άδειες φλούδες του αβοκάντο για το σερβίρισμα — θα τις χρησιμοποιήσουμε σαν θήκες. Ραντίζουμε το εσωτερικό των φλούδων με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
- Προσθέτουμε στο μπολ τη στραγγισμένη ντομάτα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τον άνηθο.
- Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξύδι και αλατίζουμε κατά βούληση.
- Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και δοκιμάζουμε, προσθέτοντας αν χρειαστεί επιπλέον ξύδι ή αλάτι.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσει για λίγη ώρα.
- Σερβίρουμε το τζατζίκι μέσα στις φλούδες του αβοκάντο, ως εντυπωσιακό και νόστιμο ορεκτικό.