Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Γουδί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Πλένουμε και τα στεγνώνουμε όλα τα λαχανικά.
- Αποφλοιώνουμε πρώτα τη ντομάτα και την κόβουμε στη μέση.
- Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της.
- Την ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά.
- Τρίβουμε το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη, μόνο το έξω μέρος του ώστε να αφαιρέσουμε όλη μαζί την καρδιά με τους σπόρους.
- Το βάζουμε στο σουρωτήρι.
- Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3-4’
- Τα στύβουμε καλά με τα χέρια να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Τρίβουμε το καρότο στον χοντρό τρίφτη και το ρίχνουμε κι αυτό.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο το προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά.
- Κρατάμε τις άδειες φλούδες του για να σερβίρουμε. Στο σερβίρισμα θα τις χρησιμοποιήσουμε σαν θήκη-σκεύος σερβιρίσματος.
- Ραντίζουμε με λίγο λεμόνι στη μέσα πλευρά της φλούδας του για να μην μαυρίσει.
- Τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο γιατί οξειδώνονται γρήγορα.
- Προσθέτουμε στο μπολ την στεγνή ντομάτα, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τον άνηθο και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε κατά βούληση.
- Ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.
- Δοκιμάζουμε αν θέλουμε έξτρα ξύδι ή αλάτι στο μίγμα.
- Σκεπάζουμε το μπολ και παγώνουμε το τζατζίκι με το αβοκάντο στο ψυγείο να δροσίσει για λίγη ώρα και το σερβίρουμε μέσα στις φλούδες του αβοκάντο