Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ VEGAN ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
- Θα χρησιμοποιήσουμε κατά προτίμηση μαύρα φασόλια βρασμένα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις ό,τι όσπριο προτιμάς και σου αρέσει.
- Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια μας αφού βράσουν για να μη βγάλουν υγρασία στο μείγμα μας.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα vegan κεφτεδάκια στο μπλέντερ.
- Αλέθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μια πάστα.
- Σκάβουμε με σπάτουλα το μπλέντερ και αλέθουμε πάλι να σιγουρέψουμε ότι πολτοποιήθηκαν όλα τα υλικά και πως έχουν δέσει μεταξύ τους.
- Το μείγμα για τα vegan κεφτεδάκια θα σας θυμίζει πυκνή και κολλώδη ζύμη.
- Πιάνουμε μικρές κουταλιές και πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να καταψύξουμε το μείγμα.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι ή εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο.
- Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20΄.
- Αυτοί οι vegan κεφτέδες, τρώγονται σκέτοι ή με σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά ή με vegan σάλτσα αλά κρεμ.