Η εύκολη αυτή συνταγή είναι μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής μαγιονέζας για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας. Είναι ιδανική σε σάντουιτς και σαλάτες. Πάει...

Η εύκολη αυτή συνταγή είναι μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής μαγιονέζας για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας. Είναι ιδανική σε σάντουιτς και σαλάτες. Πάει καταπληκτικά με το φαγητό σας κι ας είναι η βίγκαν μαγιονέζα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
324

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο

Για τη vegan μαγιονέζα αβοκάντο

  • 3 ώριμα μαλακά αβοκάντο κομμένα σε καρέ
  • 1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμό)
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • 1-2 κ.σ. σπορέλαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη vegan μαγιονέζα

    Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε μπλέντερ.

    Τα χτυπάμε να γίνουν βελούδινη κρέμα.

    Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το λάδι και ομογενοποιούμε τα υλικά.

    Η βελούδινη πράσινη vegan μαγιονέζα είναι έτοιμη.

    Παγώστε την και απολαύστε την όπως την κανονική μαγιονέζα, σε σαλάτες, σάντουιτς, θαλασσινά και ό,τι άλλο αγαπάτε.

    Διατηρείται για 1 εβδομάδα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο αεροστεγώς κλεισμένη.

    Απολαύστε τη vegan μαγιονέζα αβοκάντο με το παρακάτω ονειρεμένο burger με μπιφτέκι λαχανικών.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται