Η εύκολη αυτή συνταγή είναι μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής μαγιονέζας για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας. Είναι ιδανική σε σάντουιτς και σαλάτες. Πάει...

Η εύκολη αυτή συνταγή είναι μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής μαγιονέζας για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας. Είναι ιδανική σε σάντουιτς και σαλάτες. Πάει καταπληκτικά με το φαγητό σας κι ας είναι η βίγκαν μαγιονέζα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
315

Υλικά

  • Μερίδες 1 βάζο

Για τη vegan μαγιονέζα αβοκάντο

  • 3 ώριμα μαλακά αβοκάντο κομμένα σε καρέ
  • 1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμό)
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • 1-2 κ.σ. σπορέλαιο

Εξοπλισμός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αν αναρωτιέστε και ψάχνετε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο στην κουζίνα, δοκιμάστε αυτή τη vegan μαγιονέζα. Και ναι, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να αντικαταστήσετε την κλασική μαγιονέζα με αυγό, που από θρεπτικής αξίας δεν μας προσφέρει πολλά. Και να προτιμήσετε αυτή την απαλή, βελούδινη και πράσινη σαλτσούλα, τη βίγκαν μαγιονέζα με το σούπερ θρεπτικό αβοκάντο. Είναι ελαφριά, αέρινη και άκρως εθιστική. Η απαλή και η βουτυράτη υφή του αβοκάντο απογειώνει αυτή τη συνταγή από γευστική άποψη. Ενώ από θρεπτικής απόψεως, έχετε όλα τα οφέλη του αβοκάντο που τόσο καλά γνωρίζουμε σε μια απολαυστική κουταλιά, που θα δώσει άλλη διάσταση και νόημα στα πιάτα σας. Η μαγιονέζα αβοκάντο μπορεί να συνοδεύσει όλα τα λαχανικά, ωμά, βραστά ή ψητά και τα περισσότερα άλλα φαγητά που ταιριάζουν με την κλασσική μαγιονέζα. Δοκιμάστε τη στις σαλάτες σας, στα ψάρια και τα θαλασσινά σας και θα εκπλαγείτε. Η διαδικασία παρασκευής για τη βίγκαν μαγιονέζα με αβοκάντο, είναι πολύ απλή και μοιάζει πολύ με αυτή που ήδη γνωρίζετε της κλασικής μαγιονέζας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπλέντερ που θα μεταμορφώσει το αβοκάντο σε βελούδινη μους και στη συνέχεια σε αυτή τη μαγική σαλτσούλα. Μαγιονέζα αβοκάντο. Δοκιμάστε την και ίσως να ξεχάσετε όλες τις άλλες.

    Για τη vegan μαγιονέζα

    Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε μπλέντερ.

    Τα χτυπάμε να γίνουν βελούδινη κρέμα.

    Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το λάδι και ομογενοποιούμε τα υλικά.

    Η βελούδινη πράσινη vegan μαγιονέζα είναι έτοιμη.

    Παγώστε την και απολαύστε την όπως την κανονική μαγιονέζα, σε σαλάτες, σάντουιτς, θαλασσινά και ό,τι άλλο αγαπάτε.

    Διατηρείται για 1 εβδομάδα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο αεροστεγώς κλεισμένη.

    Απολαύστε τη vegan μαγιονέζα αβοκάντο με το παρακάτω ονειρεμένο burger με μπιφτέκι λαχανικών.

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Κάτι μαγειρεύεται