Εκτελεση
Χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄ για το παγωτό.
Εδώ σας έχω και την εύκολη συνταγή μου για να φτιάξετε σπιτικό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως.
Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.
Μόλις το μίγμα πάρει την υφή του αφράτη, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
Για να σερβίρουμε , το αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.
Σερβίρουμε ιδανικά σε χωνάκια ή κυπελάκια για να το απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας.
Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό χωρίς παγωτομηχανή εδώ.