• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
109

Για το vegan παγωτό κακάο χωρίς ζάχαρη

  • 250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 200 γρ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)
  • 150 γρ. χουρμάδες
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Χωνάκια παγωτού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις. 

    Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄ για το παγωτό. 

    Εδώ σας έχω και την εύκολη συνταγή μου για να φτιάξετε σπιτικό γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.

    Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως.

    Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.

    Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.

    Μόλις το μίγμα πάρει την υφή του αφράτη, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.

    Για να σερβίρουμε , το αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.

    Σερβίρουμε  ιδανικά σε χωνάκια ή κυπελάκια για να το απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας.

     

     

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό  χωρίς παγωτομηχανή εδώ.

    Ποια vegan συνταγή θα θέλατε να δοκιμάσετε;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται