Αυτό το νόστιμο ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης ταιριάζει τέλεια με τυριά, κρέατα και πουλερικά! Δοκιμάστε το, είναι απλά...

Αυτό το νόστιμο ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης ταιριάζει τέλεια με τυριά, κρέατα και πουλερικά! Δοκιμάστε το, είναι απλά θεϊκό!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης

  • 2 κ. κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 κ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ξίδι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης

    Βγάζουμε πρώτα τα κοτσάνια και τα σπόρια από τις πιπεριές.

    Τις ψήνουμε στα κάρβουνα και αμέσως μετά τις βάζουμε μέσα σε νάιλον σακούλα για να μαλακώσουν, ώστε να καθαριστούν καλύτερα.

    Αφού κρυώσουν οι πιπεριές, τις καθαρίζουμε έχοντας πρώτα βρέξει τα χέρια μας με χλιαρό νερό.

    Μετά, τις χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν πολτός.

    Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα τον πολτό της πιπεριάς, τη σάλτσα ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, ξίδι και βράζουμε μέχρι να φύγει το περιττό νερό και να γίνει ένας ωραίος πολτός.

    Το… χαβιάρι πιπεριάς είναι έτοιμο, να το αποθηκεύσετε σε γυάλινο βάζο και να το συντηρήσετε στο ψυγείο σας.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×