Για το ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης
Βγάζουμε πρώτα τα κοτσάνια και τα σπόρια από τις πιπεριές.
Τις ψήνουμε στα κάρβουνα και αμέσως μετά τις βάζουμε μέσα σε νάιλον σακούλα για να μαλακώσουν, ώστε να καθαριστούν καλύτερα.
Αφού κρυώσουν οι πιπεριές, τις καθαρίζουμε έχοντας πρώτα βρέξει τα χέρια μας με χλιαρό νερό.
Μετά, τις χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν πολτός.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα τον πολτό της πιπεριάς, τη σάλτσα ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, ξίδι και βράζουμε μέχρι να φύγει το περιττό νερό και να γίνει ένας ωραίος πολτός.
Το ντιπ πιπεριάς είναι έτοιμο, να το αποθηκεύσετε σε γυάλινο βάζο και να το συντηρήσετε στο ψυγείο σας.