Αυτό το νόστιμο ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης ταιριάζει πολύ με τυριά, ψητά κρέατα πάνω από φρυγανισμένο ψωμί ή ως ντιπ με κράκερ...

Αυτό το νόστιμο ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης ταιριάζει πολύ με τυριά, ψητά κρέατα πάνω από φρυγανισμένο ψωμί ή ως ντιπ με κράκερ

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
8

Για το ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης

  • 2 kg κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 kg σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ξίδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης

    Βγάζουμε πρώτα τα κοτσάνια και τα σπόρια από τις πιπεριές.

    Τις ψήνουμε στα κάρβουνα και αμέσως μετά τις βάζουμε μέσα σε νάιλον σακούλα για να μαλακώσουν, ώστε να καθαριστούν καλύτερα.

    Αφού κρυώσουν οι πιπεριές, τις καθαρίζουμε έχοντας πρώτα βρέξει τα χέρια μας με χλιαρό νερό.

    Μετά, τις χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν πολτός.

    Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα τον πολτό της πιπεριάς, τη σάλτσα ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, ξίδι και βράζουμε μέχρι να φύγει το περιττό νερό και να γίνει ένας ωραίος πολτός.

    Το ντιπ πιπεριάς είναι έτοιμο, να το αποθηκεύσετε σε γυάλινο βάζο και να το συντηρήσετε στο ψυγείο σας.

    Απολάυστε την γλυκιά γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης που είναι πλούσια σε βιταμίνες και στην παρακάτω συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται