Εκτέλεση
Για τη ντοματόσουπα με ζυμαρικά, πρώτα ζεματάμε σε μικρή κατσαρόλα τις φακές και τις στραγγίζουμε.
Σε μέτρια φωτιά σε βαθιά μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, κρεμμύδι, πράσο, καρότο και σέλερι. Τα αφήνουμε για 10′ σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ τον τρίβουμε να ψηθεί για 1-2′ και σπάμε τις ντομάτες πάνω στα υλικά.
Προσθέτουμε τον ζωμό και τις φακές, σκεπάζουμε και βράζουμε για 30′. Ενδιάμεσα αρωματίζουμε για λίγα λεπτά με το θυμάρι και το δαφνόφυλλο. Τα αφαιρούμε.
Πολτοποιούμε την σούπα. Προσθέτουμε το κουσκουσάκι και λίγο έξτρα ζωμό ή βραστό νερό.
Βράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
Είναι νηστίσιμη, είναι vegan, αλλά προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε με γιαούρτι, σχοινόπρασο και λίγο ώμο ελαιόλαδο σε σταγόνες.
Καιρός για σούπα; Εδώ θα βρείτε όλες τις συνταγές μου, για να φτάξετε υπέροχες σούπες για τους αγαπημένους σας.