Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΡΕ ΓΕΜΙΣΤΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΡΕ ΓΕΜΙΣΤΟ
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200°C.
- Ψήνουμε το κουκουνάρι και τα καρύδια για 7΄-8΄.
- Έπειτα ψιλοκόβουμε τα ψημένα καρύδια.
- Σε κατσαρόλα βράζουμε το μπράντι και προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα.
- Βράζουμε 2΄-3΄ και προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 20΄.
- Αφαιρούμε τα φρούτα και τα ψιλοκόβουμε. Αφήνουμε το μπράντι να βράσει για 6΄-7΄, ώστε να μείνει 1/4 φλ.
- Αλέθουμε τα λουκάνικα στον κόφτη του μίξερ και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 5΄.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα για 2΄-3΄.
- Προσθέτουμε επίσης τα ψιλοκομμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, το μπράντι, αλάτι και πιπέρι.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΡΕ
- Καθαρίζουμε με κοφτερό μαχαίρι τα κόκαλα της μπριζόλας, για 4 εκ., να ξεντυθούν από τη μεμβράνη.
- Ανάμεσα στις νοητές μπριζόλες κάνουμε κάθετη θήκη βάθους 3 εκ. με τη μύτη του μαχαιριού.
- Ισομοιράζουμε τη γέμιση στις θήκες ανάμεσα στις νοητές μπριζόλες.
- Βάζουμε το γεμιστό χοιρινό καρέ σε ταψί, με τα κόκαλα προς τα πάνω.
- Το αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 45΄ έως 2 ώρες.
- Διατηρούμε το κρέας σκεπασμένο για 20΄ μετά το ψήσιμο, για να ανακτήσει τα υγρά του.
- Γέρνουμε το ταψί και αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος γίνεται από τα υγρά του ψητού.
- Τo τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και πασπαλίζουμε με το αλεύρι ξύνοντας συγχρόνως με σπάτουλα το ταψί.
- Ρίχνουμε 1/2 φλ. ζωμό κρέατος και ντεγκλασάρουμε καλά το ταψί.
- Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο (1,5 φλ.) ζωμό κρέατος, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα του ψητού, περίπου 5΄.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη σάλτσα.
- Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή, κόβουμε σε φέτες το καρέ και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.