Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΔΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΔΕΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι το κρεμμύδι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.
- Τρίβουμε το καρότο σε ένα τρίφτη και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
- Κόβουμε το κρέας σε μικρές λωρίδες.
- Σοτάρουμε το κρέας, για να γίνει πιο νόστιμο το χοιρινό με λαχανικά και βίδες.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, ώστε να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καρότο.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες (σπασμένες) και λίγο νερό για να σκεπάζει τα υλικά.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε πολύ μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και καραμελώνουμε τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει ήδη βράσει για 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.