Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ήδη μαγειρεμένο κρέας. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε, είναι ένα φανταστικό...

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ήδη μαγειρεμένο κρέας. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε, είναι ένα φανταστικό φαγητό!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το χοιρινό με λαχανικά και βίδες

  • 500 γρ. βίδες (ζυμαρικά)
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμάχιο/ια ψαρονέφρι (300 γρ.) ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό μαγειρεμένο (το κόβουμε σε κομμάτια)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
  • 1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικό
  • 1 συσκ. αποφλοιωμένες ντομάτες
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το χοιρινό με λαχανικά και βίδες ζυμαρικά

    Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι το κρεμμύδι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.

    Τρίβουμε το καρότο σε ένα τρίφτη και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.

    Κόβουμε το κρέας σε μικρές λωρίδες.

    Σοτάρουμε το κρέας, για να γίνει πιο νόστιμο το χοιρινό με λαχανικά και βίδες.

    Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.

    Σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά, ώστε να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

    Σοτάρουμε για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το καρότο.

    Ρίχνουμε τις ντομάτες (σπασμένες) και λίγο νερό για να σκεπάζει τα υλικά.

    Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε πολύ μικρά κομμάτια.

    Σοτάρουμε για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και καραμελώνουμε τα λαχανικά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που έχει ήδη βράσει για 10 λεπτά.

    Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά.

    Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Διαφήμιση

    Για τα ζυμαρικά

    Βράζουμε τα ζυμαρικά.

    Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

    Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τη σάλτσα, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.

    Αποσύρουμε και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.

    Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

    Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×