Μια χωριάτικη μακαρονάδα με πολύ πλούσια γεύση. Πραγματική νοστιμιά. Η ευωδιά και η γεύση της θα σας τρελάνουν!

Μια χωριάτικη μακαρονάδα με πολύ πλούσια γεύση. Πραγματική νοστιμιά. Η ευωδιά και η γεύση της θα σας τρελάνουν!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
27

Για τη χωριάτικη μακαρονάδα με λουκάνικο και λαχανικά

  • 500 γρ. χοντρό μακαρόνι για παστίτσιο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (καθαρισμένα από το περίβλημα)
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα λαχανικά

    Για τη χωριάτικη μακαρονάδα με λουκάνικο και λαχανικά, στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα.

    Βάζουμε σε μπολ τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τη μελιτζάνα.

    Τις ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό).

    Τα ανακατεύουμε και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.

    Τα ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά, να μαραθούν ελαφρά.

    Για τα λουκάνικα

    Ψιλοκόβουμε τα καθαρισμένα λουκάνικα.

    Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά να μαραθούν ελαφρά, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.

    Ρίχνουμε τα ψημένα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί.

    Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά με το βρασμό.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τις ελιές.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.

    Για τη χωριάτικη μακαρονάδα

    Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

    Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται