• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
50
  • 8 μικρά χωριάτικα λουκάνικα (ή 4 μεγάλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γραμ. χοντρές φακές
  • 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Φακές με λουκάνικα

    Για τις πικάντικες φακές με λουκάνικα, βράζουμε τις φακές για 5΄ και τις στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα ολόκληρα γύρω γύρω για 5΄-6΄.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να γίνουν διάφανα για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις φακές και τις πιπερίτσες. Ανακατεύουμε καλά.

    Σβήνουμε με το ξίδι.

    Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τις ντομάτες.

    Τέλος συμπληρώνουμε ζεστό νερό, να εξέχει 3-4 εκ. πάνω από την επιφάνεια των υλικών.

    Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσουν οι φακές και σχεδόν να απορροφήσουν όλα τα υγρά.

    Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

    Θέλετε περισσότερες νόστιμες συνταγές με φακές; Βρείτε τες όλες εδώ!

    Αν σας αρέσουν οι φακές με λουκάνικα, δοκιμάστε και την παρακάτω τέλεια πικάντικη συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται