Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο, στρογγυλό ταψί 40 εκ και το αλείφουμε λάδι με ένα πινέλο.
- Τρίβουμε τα τυριά σε μπολ και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
- Τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα και το 1/3 από το συνολικό ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε ακτινωτά 3 φύλλα, ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο λάδι.
- Κάνουμε μια στρώση με τη μισή γέμιση.
- Απλώνουμε το 4ο φύλλο ελαφρά σουρωμένο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά.
- Τελειώνουμε καλύπτοντάς την με 2 φύλλα λαδωμένα και ελαφρά σουρωμένα.
- Γυρίζουμε σε κόθρο τις άκρες που εξέχουν.
- Χαράζουμε σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και ραντίζουμε τις χαρακιές με το υπόλοιπο λάδι.
- Πεταχτά, με τα δάχτυλα, ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου ή στους 160°C βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα.
- Στο τελευταίο 10λεπτο ψήνουμε μόνο στην κάτω αντίσταση του φούρνου, για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
- Είναι έτοιμη όταν κουνάμε το ταψί και έχει ξεκολλήσει η βάση της.
- Σερβίρεται ζεστή, η σε θερμοκρασία δωματίου.