• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
95
  • 6 φύλλα χωριάτικα
  • 750 γραμ. φέτα
  • 250 γραμ. φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
  • 750 γραμ. φρέσκο γάλα
  • 250 γραμ. ελαιόλαδο
  • 5 μεγάλα αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο, στρογγυλό ταψί 40 εκ και το αλείφουμε λάδι με πινέλο

    Τρίβουμε τα τυριά σε μπολ και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Σε άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.

    Τα ρίχνουμε στο μπολ.

    Προσθέτουμε το γάλα και το 1/3 από το συνολικό ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

    Στο ταψί

    Στρώνουμε ακτινωτά 3  φύλλα, ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο λάδι.

    Κάνουμε μια στρώση με τη μισή γέμιση.

    Απλώνουμε το 4ο φύλλο ελαφρά σουρωμένο.

    Προσθέτουμε  τα υπόλοιπα τυριά.

    Τελειώνουμε  καλύπτοντάς την με 2 φύλλα λαδωμένα και ελαφρά σουρωμένα.

    Γυρίζουμε σε κόθρο τις άκρες που εξέχουν.

    Χαράζουμε  σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και ραντίζουμε τις χαρακιές με το υπόλοιπο λάδι.

    Πεταχτά, με τα δάχτυλα, ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου ή στους 160°C βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 1 ώρα.

    Στο τελευταίο 10λεπτο ψήνουμε μόνο στην κάτω αντίσταση του φούρνου, για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

    Είναι έτοιμη όταν κουνάμε το ταψί και έχει ξεκολλήσει η βάση της.

    Σερβίρεται ζεστή, η σε θερμοκρασία δωματίου.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται