Για το ψωμί με προζύμι
Βάζουμε πρώτα το αλεύρι σε λεκάνη.
Κάνουμε στη μέση λακκούβα.
Ρίχνουμε μέσα το προζύμι και το ελαιόλαδο. Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας φυσικό προζύμι για το ψωμί σας.
Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το ρίχνουμε στη λεκάνη.
Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη, να μαζευτεί σε μπάλα και να καθαρίσουν τα τοιχώματα της λεκάνης.
Σκεπάζουμε καλά τη λεκάνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη, περίπου για 2 ώρες.
Ξεφουσκώνουμε με τα χέρια τη ζύμη στον πάγκο μας.
Δίνουμε σχήμα στρογγυλό ή μακρόστενο.
Βάζουμε το ψωμί σε λαδωμένο ταψί Νο 30-32.
Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 30΄.
Κάνουμε 2-3 χαρακιές στην επιφάνεια του ψωμιού.
Ραντίζουμε το ψωμί με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για περίπου 1 ώρα, να ροδίσει.
Δείτε και τα 12 μυστικά μου για να φτιάχνετε πάντα το καλύτερο ψωμί με σίγουρη επιτυχία.