• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
774
  • 1 kg αλεύρι χωριάτικο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Νερό όσο σηκώσει (περίπου 600-650 γραμ.)
  • Προαιρετικά
  • 2 κ.σ. σουσάμι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Μπορείτε  να φτιάξετε το δικό σας φυσικό προζύμι.

    Η ζύμη

    Βάζουμε πρώτα το αλεύρι σε λεκάνη.

    Κάνουμε στη μέση λακκούβα.

    Ρίχνουμε μέσα το προζύμι και το ελαιόλαδο.

    Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το ρίχνουμε στη λεκάνη.

    Ζυμώνουμε καλά, να μαζευτεί σε μπάλα και να καθαρίσουν τα τοιχώματα της λεκάνης.

    Σκεπάζουμε καλά τη λεκάνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί, περίπου για 2 ώρες.

    Ξεφουσκώνουμε με τα χέρια  στον πάγκο μας.

    Δίνουμε σχήμα στρογγυλό ή μακρόστενο.

    Το βάζουμε  σε λαδωμένο ταψί Νο 30-32.

    Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 30΄.

    Κάνουμε 2-3 χαρακιές στην επιφάνεια.

    Ραντίζουμε  με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

    Ψήσιμο-χρόνος

    Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για περίπου 1 ώρα, να ροδίσει.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται