Χριστουγεννιάτικο καρέ χοιρινό με μέλι και μπύρα

Ζουμερό χοιρινό καρέ στο φούρνο με μέλι, μουστάρδα και μπίρα, ψημένο με μήλα, μανταρίνια και δαμάσκηνα. Ιδανικό για γιορτινό τραπέζι.

Εύκολη
2:40

4

10 λεπτά

2 ώρες και 30 λεπτά

χριστουγεννιατικο καρε χοιρινο

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε από πριν το καρέ από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  2. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Αλείφουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  4. Το μεταφέρουμε σε μικρό ταψί και το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας.
  5. Προσθέτουμε στο ταψί την μπίρα και το κεφάλι σκόρδου κομμένο στη μέση.
  6. Σκεπάζουμε το σκεύος με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε το χοιρινό καρέ για 1½ ώρα στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου. Ανά διαστήματα, περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά του ταψιού.
  7. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, προσθέτουμε τα μανταρίνια, τα μήλα και τα δαμάσκηνα.
  8. Ανακατεύουμε λίγο να ντυθούν τα φρούτα με τους ζωμούς του ταψιού – περιχύνουμε και το κρέας.
  9. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου μία ώρα ακόμα, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα και να γυαλίσει εξωτερικά. Όσο ψήνεται, το περιχύνουμε τακτικά με τους ζωμούς του ταψιού.
  10. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά σκεπασμένο και σερβίρουμε.
Απόρρητο