Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα τις πατάτες.
- Τις λιώνουμε με πιρούνι ή τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Τρίβουμε και τα κολοκύθια.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 24×35εκ, πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά, απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα.
- Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
- Εναλλακτικά στους 170º C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά.