Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε 4 burger.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι λίγο πριν το ψήσιμο.
- Τοποθετούμε τα burger στη σχάρα του φούρνου και από κάτω βάζουμε ένα ταψί για να μαζεύει τα υγρά που στάζουν.
- Ψήνουμε στην πάνω σχάρα, κοντά στο γκριλ, για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα προτιμάμε.
- Όσο περισσότερο τα ψήνουμε, τόσο πιο πολύ στεγνώνουν. Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά τους είναι διάφανα.
- Μόλις ψηθούν, προσθέτουμε από μια φέτα τυρί σε κάθε burger και τα ψήνουμε για 1 λεπτό στο γκριλ, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και προσθέτουμε τις γαρνιτούρες της επιλογής μας: κέτσαπ, μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και φυσικά το burger με το λιωμένο τυρί.
Tips
- Πώς να ψήσεις το μπέικον
Στο γκριλ/σχάρα (μαζί με τα burger): Μπορείς να βάλεις το μπέικον στη σχάρα, πάνω σε αλουμινόχαρτο, και να το ψήσεις για λίγα λεπτά, αλλά πρόσεξε γιατί ψήνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να καεί. - Στο τηγάνι (κλασικός τρόπος): Βάλε το μπέικον σε ένα κρύο αντικολλητικό τηγάνι. Άναψε σε μέτρια φωτιά και άφησέ το να ψηθεί σιγά-σιγά, γυρνώντας το για να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Όταν γίνει τραγανό, βγάλε και στράγγισέ το σε χαρτί κουζίνας.