Burger

Ζουμερά burger στη σχάρα του φούρνου με τυρί, μπέικον και τις γαρνιτούρες που αγαπάς – εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα!

Εύκολη
0:20

4 μερίδες

5 λεπτά

15 λεπτά

burger

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Σχάρα

Σχάρα

Ταψί

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε 4 burger.
  2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι λίγο πριν το ψήσιμο.
  3. Τοποθετούμε τα burger στη σχάρα του φούρνου και από κάτω βάζουμε ένα ταψί για να μαζεύει τα υγρά που στάζουν.
  4. Ψήνουμε στην πάνω σχάρα, κοντά στο γκριλ, για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα προτιμάμε.
  5. Όσο περισσότερο τα ψήνουμε, τόσο πιο πολύ στεγνώνουν. Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά τους είναι διάφανα.
  6. Μόλις ψηθούν, προσθέτουμε από μια φέτα τυρί σε κάθε burger και τα ψήνουμε για 1 λεπτό στο γκριλ, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  7. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και προσθέτουμε τις γαρνιτούρες της επιλογής μας: κέτσαπ, μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και φυσικά το burger με το λιωμένο τυρί.

Tips

  • Πώς να ψήσεις το μπέικον
    Στο γκριλ/σχάρα (μαζί με τα burger): Μπορείς να βάλεις το μπέικον στη σχάρα, πάνω σε αλουμινόχαρτο, και να το ψήσεις για λίγα λεπτά, αλλά πρόσεξε γιατί ψήνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να καεί.
  • Στο τηγάνι (κλασικός τρόπος): Βάλε το μπέικον σε ένα κρύο αντικολλητικό τηγάνι. Άναψε σε μέτρια φωτιά και άφησέ το να ψηθεί σιγά-σιγά, γυρνώντας το για να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Όταν γίνει τραγανό, βγάλε και στράγγισέ το σε χαρτί κουζίνας.
Απόρρητο